Wednesday, April 13, 2011

BANG NUAR NI ASYIK MINTA SEDEKAH JE! DAH PAPA SANGAT KE?

Salam 1 Malaysia...
You all pernah dengar tak pepatah tangan yang memberi lebih baik dari yang tangan yang menerima? Abang nuar mesti pernah dengar kan? Apek Lims pulak faham ke. Maklumlah apek kit siang, cakap melayu pun tak berapa nak betul. heheeee...? Tapi tu lah hakikatnya. That's it. From the beginning until now. Kalau you all dengar they all pembangkang ni cakap, wah! gegar Malaysia ni. Konon they all the best lah, baguslah tapi sana sini asyik meminta minta je. 

Bukannya bang nuar tak kaya raya, si Husam tu, tauke dinar mas, tauke balak lagi. Takkan tak da duit. Abang Mahfuz tu banyak duit tau. Semua tu run business bukan sikit. Bang nuar plak tak kerja, tak bisnes tapi i tell you, harta kan main menimbun. keluar negara je. Takkan lah semua orang taja. Itu belum lagi apek-apek dap. semua tu kaya raya duit judi ada, duit langsi ada, duit arak ada, duit jual babi pun banyak. Tapi bila nak berpolitik, mulalah nak minta ehsan penyokong. Kononnya nak berjihad. Yang very old minded ni pun (walaupun orang muda) mulalah menghulur wang derma untuk mangkok-mangkok penyamun ni. Kalau duit ceramah kat surau tu ok lah tapi nak dapatkan Sarawak pun meminta-minta kat pengikut!


Memang teruk they all ni kan? Belum memerintah lagi dah balun duit rakyat! BN tak pun macam tu. Orang BN bantu membantu dan tolong menolong. Jadi, kalau you all nak pilih pemerintah carilah yang tak menyusahkan hidup kita. Tak lah macam mangkok pokcik pembangkang ni. tak habis-habis menyusahkan dan meminta-minta je!  Tak kuasa i bang nuar! Uweks!

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete